Spojte se s námi

Jak na slunce v podkroví

Interiér

Jak na slunce v podkroví

Podkroví, do nějž se z plných sil opírá odpolední slunce, sice má svůj půvab. Ale přináší také hodně starostí, na jejichž základě bychom chtěli sluneční moc trochu oslabit.


Zdroj: decoist.com, ilustrační foto: slunce v podkroví

Co zvýšená insolace způsobuje

Podkrovní místnosti svádějí se sluncem vnikajícím dovnitř nekrytými okny docela tvrdý boj. Dochází zde k přehřívání místnosti, hodně se tu práší a navíc dovnitř mohou vidět sousedé, mají-li podobně vysoký dům.

Předokenní roleta je nejúčinnější

Ze stínících doplňků na body vítězí předokenní roleta. Ta zachytí takřka veškeré teplo slunce ještě než paprsky dopadnou na sklo. Je to navíc zbraň univerzální, protože účinkuje i v zimě – snižuje tepelné ztráty až o 15%, což ve výsledku znamená nižší účty za energie.

Venkovní roleta nezatemní, ani nezabrání ve výhledu

Příjemné klima v interiéru vytváří také venkovní markýza. Tu je možno klidně na celé léto stáhnout a místnost se do tmy nepohrouží – pokud alespoň používáme typ se síťovanou strukturou.

Dekorativní látkové rolety

Další možností jsou látkové rolety, které pro toto specifické prostředí musíte vybrat silnější pro kvalitnější zastoupení. Výhodou je, že krásné látkové rolety zakoupíte ve velkém množství vzorů a typů.

Jak s tím pohnout

Všechny tyto typy se dají ovládat manuálně, ale jste-li příznivcem moderních technologií, můžete si koupit ovládání elektropohonem. Máte-li více oken, budete se moci kochat pohledem na rolety sjíždějící na všech oknech touž rychlostí.

 

Číst více
Mohlo by vás zajímat...

Více v Interiér

Trendy

Reklamy MVP Ad
Rucni-naradi.cz
Aku šroubovák je ideálním nářadím do dílny i domácnosti. Vybírejte na rucni-naradi.cz

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Nahoru